Added an Archon 100 and Stealth Cab to the arsenal but....

Discussion in 'Amplifiers' started by stevan5150, Oct 10, 2014.

  1. rising farce

    rising farce New Member

    Joined:
    Aug 10, 2014
    Messages:
    44
    Likes Received:
    4
    Moving my delay off the top of the amp worked for me too. The engagement "pop" remains, but the loop is quite usable now. I wish I had tried this sooner!
     
  2. cwhitey2

    cwhitey2 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I read over the thread so I don't think this is a repeat.

    I recently bought a 50 watt Archon EL34 combo (Jan 6). I haven't experienced ANY of the loop problems you guys are describing. I'm only running a Strymon BigSky in the loop and there is absolutely ZERO noise. So either they fixed the problems or i have one of the pedals that works correctly. I havent tried any other pedals though.

    Just thought I would share
     
  3. Boardwlk17

    Boardwlk17 New Member

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    I know that friedman amps has the best fx loop out there. I would only use day Rev through the loop rack mount through the loop pedals in the front. Get the FX8 from fractal
     
  4. aristotle

    aristotle New Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Messages:
    772
    Likes Received:
    173
    So, I've been playing more with effects in the loop in general and recently rotated the Archon back into the gig rig. I have a TC Flashback, a boss chorus, a fulltone univibe and a B9 organ pedal in the loop (though I only use the B9 when on the clean channel.) I gotta say... There is absolutely no noise added whatsoever... I mean nada....when I engage the loop. Not sure it's relevant but I run a voodoo pedal power thingy to power the devices in the loop and that's separate from the one-shot used to power the pedals in front of the amp. And all pedals are on the same board well removed from the amp itself. The amp is S/N 47, so it was before any presumed mods to the loop... Very curious because I don't doubt the reports of loop noise, but mine is so transparent.
     
  5. iR4lf

    iR4lf New Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    60
    Likes Received:
    9
    So regarding the effect loop issue, here is another statement from a PRS tech that I wanted to share with you...

    "...as far as compatability with effects are concerned, we are slowly developing a clearer picture of what works and what doesn't. For instance we have a customer who uses TC Electronics and TRex effects; the TC Electronics gear works silently but the Trex (reverb) is very noisy. It is not that there is anything wrong with the Trex, it is just that its impedance is mismatched to the impedance of the Archon FX loop. I am hoping to clarify what specifications will match the loop so that it becomes easier to predict what will work and what won't but it is clear that some effects will work silently with the Archon and some will produce hiss."

    So this would explain why people like aristotle have no problems at all and some like me have a bunch of hiss going on...
     
  6. stevan5150

    stevan5150 New Member

    Joined:
    Dec 20, 2013
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Hmmm.... gonna have to give some others effects a go then.
     
  7. Boogie

    Boogie SuperD

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Messages:
    5,145
    Likes Received:
    5,912
    This makes logical sense since impedance matching is an issue with all amps...at the input or loop. Some pedals just don't mesh with certain amps in certain applications. That's not a design flaw.
     
  8. Spartacus GR77

    Spartacus GR77 New Member

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Hate to resurrect this thread, but I have an Archon 100 manufactured in March 2015, which supposedly has the mod and I still get noise out of the loop. Wanted to know if anyone else is in the same boat or if anyone has tried something else that has worked like the Klein-ulator?

    thanks
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice